Vårt uppdrag är att upptäcka allvarliga hot mot den personliga integriteten - och berätta hur man bättre kan skydda sig mot dem.

Allt fler svenskar drabbas av missbruk eller till och med stöld av identiteter på nätet. Alla har rätt till att få kännedom om sina personliga uppgifter är läckta eller inte. Därför finns Hackad.se - en gratistjänst där alla som vill kan se om känsliga personliga uppgifter blivit läckta. Hackad.se ger användaren information om vilka uppgifter som läckt, när det skett, vilka konton som är berörda och vilken risknivå det innebär.

Det finns en myt om att risken att bli hackad bara finns om man besöker ”skumma sajter”. Så är det tyvärr inte. Det finns många exempel på kända sajter som blivit utsatta för hackerattacker och där användaruppgifter läckts och spridits. När det sker riskerar ens konton att bli kapade. Hackad.se hjälper användarna genom att uppmärksamma om ens egna kontouppgifter kan vara läckta och på så sätt ge användaren möjligheter att säkerställa att kontot inte blir kapat.

Miljontals svenska konton och lösenord finns idag öppet tillgängliga på nätet – via dolda sajter, hacker-communities och en mängd andra forum. Hackad.se är en omfattande databas över läckta kontouppgifter i dessa forum och med särskilt fokus på svenskrelaterat innehåll till skillnad från andra databaser på marknaden. Databasen är idag en av världens största.

Hackad.se är en gratistjänst från det svenska säkerhetsbolaget Defentry, som värnar om individuellt ägarskap och kontroll av sin personliga data och som under de senaste åren byggt en av världens största databaser med över 1 miljard läckta uppgifter med över 10 miljoner läckta uppgifter som tillhör svenska användare.

Med hackad.se kan användare skapa en större medvetenhet kring internetsäkerhet och integritetsaspekter av att vara ute på nätet.