Faq
Vad gör tjänsten Hackad.se?

Tjänsten gör sökningar i en databas med förteckningar över läckor med stulen information från olika källor, t.ex. communitys. Stulen information sprids vanligen snabbt via många olika försäljningskanaler, forum, torrents m.m. Både nya och äldre läckor läggs till löpande i databasen. Därför kan en ny sökning innehålla både äldre och nyare resultat.

Hur fungerar tjänsten Hackad.se?

1. Användaren skriver in sin inloggningsidentitet (e-postadress) via hackad.se.

2. Användaren får sedan direkt ett besked på skärmen om identiteten finns med i databasen eller inte.

3. Hittas identiteten av hackad.se så skickas ett mejl till valfri e-postadress med mer detaljerad information, tips på hur man skyddar sig och en riskklassning för den läckta informationen. Denna del är valfri. 

4. Hittas ingen information om identiteten kan användaren ändå välja att få del av tips på hur man skyddar sig.

Vad innebär de olika risknivåerna i resultatet?

1-2 Grön, inget lösenord eller i praktiken omöjlig kryptering/hash att knäcka i samband med läckan

3-4 - Gul, lösenord går att knäcka men är inte trivialt

5-6 - Röd, lösenord i klartext eller går att återfå i klartext med mindre ansträngning

Är det säkert att låta Hackad.se kontrollera om mitt konto kan vara hackat?

Ja. Lösenord och originaldata sparas aldrig.

Hur trovärdig är resultatet och läckans korrekthet?

Vi gör vårt bästa för att undersöka läckans korrekthet, varifrån datan kommer, när den stulits, när den började spridas på deep web och vilken typ av information som spridits. Men, datum är alltid en uppskattning då det sällan kan bekräftas från säkra källor. Likaså kan information ha förvanskats eller förfalskats av okända personer flera gånger.

Hur många uppgifter finns det idag samlat i databasen?

Över en Miljard dataposter.

Vad innebär det om mitt konto är hackat?

Om ett lösenord läckt innebär det endast att lösenordet från just den källan vid det aktuella tillfället har läckt. Har du uppdaterat ditt lösenord för den källan sedan läckan, så har inte det lösenordet läckt. Om man har olika lösenord på andra tjänster är de inte sårbara för intrång på grund av detta.

Vad innebär det om mitt konto inte är hackat?

Tjänsten är omfattande, men inte heltäckande, att man inte återfinns i databasen innebär inte att ens uppgifter inte kan ha spridits.

Vad innebär begreppen "Deep web/Dark web" och “Darknet”?

Deep web är allt på nätet som inte indexeras av sökmotorer eller är tillgängligt utan att tillgång medgivits, t.ex. till en inloggning på ett forum eller till en privat Facebook-profil eller på Darknet. Darknet är ett skuggnätverk där kryptering, anonymitet och gömda servrar är vanligt. Det behövs speciell programvara för att komma åt sajter och information som återfinns på ett Darknet.

Motsatsen till deep web kallas surface web - det vill säga det synliga nätet. Deep web uppskattas dock vara åtminstone 4–5 000 gånger större än det synliga nätet.